Kierkegaard i verdensklasse

Stift bekendtskab med den radikale tænker

Kender du mest  Søren Kierkegaard som en finurlig skikkelse i dansk kultur- og kirkehistorie – en skæv, men hyggelig nationalfilosof, som kan underholde os med forlovelsesskandaler og skænderier med Grundtvig? I så fald er det på tide, at du stifter bekendtskab med den radikale og foruroligende tænker, der som et jordskælv har sat sig uudslettelige spor hos de største filosoffer i Europa. 

På dette kursus vil vi nærlæse uddrag fra Kierkegaards filosofiske tekster. Vi vil prøve at forstå de snørklede tankerækker ved at kaste blikket videre ud i den filosofihistorie, de hører til i. Vi vil prøve at få den københavnske eksistenstænker til at snakke sammen med de vigtigste skikkelser i Europæisk filosofi.

Til hver mødegang vil der være lidt hjemmelæsning i Kierkegaards egne værker. Først vil der være et oplæg hvor tekststykket bliver gennemgået og sat i perspektiv. Der vil selvfølgelig være mulighed for spørgsmål til oplægget, og derefter går vi videre til en fælles diskussion, gruppevis og i plenum.

Materialer: Vi læser uddrag af Kierkegaards værker Philosophiske SmulerFrygt og Bæven og Sygdommen til Døden, som er gratis tilgængelige her http://sks.dk/forside/indhold.asp. Man er selvfølgelig velkommen til selv at anskaffe sig trykte udgaver.

Om underviseren: Benjamin Dalton er cand.mag. i idehistorie og har blandt andet bidraget til antologien Kierkegaard Gentaget.

Mail: BMD@iasprog.dk

––––

Holdnummer: 20111 – greendot.gif Ledige pladser

Første mødegang: Mandag 20. januar 2020 kl. 14.00-16.00

Mødegange: 11 mandage (sidste gang den 30. marts)

Mødested: Hejrevej 26, 3. sal, 2400 Kbh. NV

Pris: 1100 kr. for 27 lektioner

Pensionist/ledig/studerende (Kbh.): 920 kr. 

Tilmelding

image.png (1)

Kunstner: Hannah Lloyd Dalton

dof